מתכון למרק ראמן יפני

חוגגים את יום המרק הבינלאומי: מתכון למרק ראמן גוטה גוטה

ידעתם שבכל 4 בפברואר חוגגים ברחבי העולם את יום המרק הביתי הבינלאומי? וכשזה בא בטיימינג הנכון עם החורף הישראלי זה זמן מעולה להתענג על מרק שמחמם את הלב והבטן. יש אלפי מתכונים למרקים ולכל אחד ואחת יש את המרק המועדף. לכבוד האירוע החלטנו לפנק אתכם במתכון שלא בא מהמזרח התיכון אלא מהמזרח הכי רחוק – מרק ראמן יפני מעלף. מדובר במנה שמרגישה כמו חיבוק – ציר עמוק בטעמים, אטריות שמרגישות בדיוק במרקם הנכון, ותוספות שמרימות את כל העסק למשהו שלא תרצו להפסיק לאכול. בואו ניכנס למטבח ונכין יחד את מנת הראמן שתשאיר אתכם עם חיוך.

מתכון למרק ראמן יפני

רכיבים (ל-4 מנות)

לציר

  •  ק"ג עצמות בקר עם מח עצם (לציר עוף ניתן לבחור בכרעיים עוף טרי או כנפיים)
  • 2  ליטר מים
  • 2  שיני שום קלופות וכתושות
  •  2 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס דק
  •  2 בצל ירוק (החלק הלבן), חתוך לחלקים גדולים
  • 3  כפות סויה
  •  2 כפות מירין (אופציונלי – מוסיף מתיקות עדינה)
  • 1  כף מלח
  • 1  כף שמן שומשום

למרק

  • 300  גרם אטריות ראמן
  •  200 גרם פרוסות דקות של בקר (דנוור קאט / אנטריקוט / סינטה) או רצועות חזה עוף / פרגיות מבושלות
  • 4  ביצים חצי רכות (בישול 6 דקות)
  •  1 חופן נבטים
  •  1 חופן אצות נורי חתוכות לריבועים
  • פטריות שיטאקי טריות (או מיובשות מושרות כחצי שעה במים חמים)
  • בצל ירוק קצוץ, לקישוט
  • שומשום קלוי, לקישוט

הוראות הכנה

הכנת הציר

  1. צלייה ראשונית: מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את עצמות הבקר או העוף בתבנית אפייה וצולים כ-20 דקות עד שהן מקבלות צבע עמוק.
  2. בישול הציר: מעבירים את העצמות לסיר גדול, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה תוך כדי הסרה של הקצף שעולה.
  3. תיבול: מוסיפים לסיר את השום, הג'ינג'ר, הבצל הירוק, הסויה, המירין והמלח. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 4-6 שעות (לציר עשיר יותר).
  4. סינון: מסננים את הציר דרך מסננת דקה ומחזירים אותו לסיר. מוסיפים שמן שומשום ומתקנים תיבול לפי הטעם.

הכנת המרק

  1. מבשלים את אטריות הראמן לפי ההוראות על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים כדי למנוע הידבקות
  2. הכנת הבשר: לראמן עם בשר בקר, צורבים קלות במחבת את הנתח שבחרתם עד למידת עשייה מדיום. בראמן עם עוף, מבשלים נתח חזה עוף או פרגיות במים עם מעט מלח עד שהוא רך וקל לחיתוך
  3. במקביל, מחממים את הציר לסף רתיחה
  4. טקס הרכבת מנת הראמן: בקערת מרק עמוקה מניחים את האטריות ועליהן יוצקים את הציר החם. מסדרים את רצועות הבקר או העוף, חוצים לשניים את הביצה החצי-רכה, מוסיפים את הנבטים, פטריות השיטאקי ואצות הנורי
  5. מקשטים בבצל ירוק ושומשום קלוי


    טיפים

    • אין זמן לבשל ציר 4-6 שעות? הפחיתו את כמות המים. זה גם יקצר בחצי את זמן הבישול (2-3 שעות) וגם תקבלו ציר מרוכז יותר
    • העשירו את הראמן עם תוספת של ירקות בציר כגון גזר או עלי תרד במרק עצמו
    • רוצים יותר טעמים? ניתן להוסיף כף משחת מיסו או צ'ילי כדי להוסיף עומק וטעם פיקנטי למרק


    אחרי שעשינו לכם חשק למרק ראמן, הגיע הזמן לעבור לשלב המעשי. בגוטה גוטה דאגנו לכם לכל מה שצריך כדי להכין את מרק הראמן המושלם – עצמות בקר טרי לציר, נתחים של דנוור קאט או פרגיות טריות שניתן להזמין בחיתוך לפי דרישות המתכון, כל הירקות הטריים שמופיעים במתכון, מהשום והג'ינג'ר ועד הבצל הירוק הכי פריך. וכמובן, לא שכחנו את הטאצ'ים האסייתיים – אטריות ראמן מעולות ותבלינים שישלימו את החוויה.

    מבצעים מיוחדים לכבוד יום המרק – 4.2.2025

    באתר ההזמנות ומקבלים:

       

    • 10% הנחה על כל מחלקת הירקות והפירות
    • ראמן יפני מסורתי – 2 חבילות ב-30 ₪ בלבד
    • דנוור קאט – 139.90 ₪ לק"ג
    • כרעיים עוף טרי – 29.90 ₪ לק"ג


    וכל זה מחכה לכם במשלוח אחד קליל, ישר עד הבית.  מעבר להזמנה אונליין 
    יום המרק שמח!

תפריט נגישות